lördag 31 december 2011

Tjejerna och killarna

Vår vän Leif Thollander har formgett den här snygga bokserien för Elisabeth Grates förlag.
Det här är Leifs tjejer...




Och det här är Leifs killar...






Leif tycker att tjejerna är sötare än killarna och Leif har alltid rätt.

torsdag 29 december 2011

Ett par med väldigt olika inställning till livet


Ur samma bok.

Radio-, TV- och boktips i jul

Lyssna på senaste Stil som handlar om den seglivade myten att feminister är fula, humorbefriade och klädda i säck och aska. Eller om du bara vill ägna dig åt mode rätt och slätt, titta på The September Issue.

Vårat bästa stiltips inför 2012 är iallafall 40-tals klänning kombinerat med kängor och korviga kortstrumpor. Bilder ur den fantastiskt fina boken med upphittade studioporträtt av Mike Disfarmer, utgiven på Steidl.

lördag 24 december 2011

Ursäkta tidigare inlägg

Det har vi ju redan haft en gång redan! Den av oss som ÄLSKAR penishumor kunde inte hejda sig från att göra ett inlägg. Den av oss med OSVIKLIGT penisminne påpekade att den här har vi redan ju visat er en gång!

onsdag 21 december 2011

Ibland blir det inte så bra som man tänkt sig


Tidningen Parents.

Lycka är...

Att få julkort från Massimo Vignelli och Ruth Ansel.

”Sluta prata jobb!”

Paret Vignelli berättar att deras barn blev tokiga på att deras workaholic föräldrar alltid pratade jobb när dom var små. De svarade: ”Vi pratar inte jobb. Vi pratar bara om sånt som intresserar oss. Om något intresserar er kan vi prata om det också.”






Smycken, silverföremål, porslin och möbler. Design: Lella Vignelli.

Lella och Massimo Vignelli

Under jullovet hoppas vi bli färdiga med vår bok om Lella Vignelli, där vi intervjuar vi både henne och Massimo om deras gemensamma liv och yrkesliv. Här finns massor att berätta, men just nu ville vi bara få en chans att visa två bilder på våra snyggingar.

fredag 16 december 2011

Marina Willer

Här ett urdrag från en inspirerande föreläsning med vår nya favorit Marina Willer, creative director på londonbyrån Wolff Olins. Köp loss föreläsningen i sin helhet här, kostar mindre än två påsar chips.

torsdag 15 december 2011

Postmodernism i London

i-D magazine, av Terry Jones.

Om du är i London, gå och se Postmodernism på V&A, en utställning vars påverkan säkert kommer att ge utslag framöver. Där kan du bl.a se verk av Paula Scher och April Greiman och om du liksom vi är intresserad av utställningsdesign, kan man läsa om arbetet bakom här.

söndag 11 december 2011

Hand och hand av Susan

Otroligt fina skisser av Susan Kare, kvinnan bakom Apple första ikoner. Fler bilder här.

Smart, Michael!

Mary Shanahan, 1980. Foto: David Michael Kennedy

År 1980 bestämde sig fotografen David Michael Kennedy för att byta inriktning i sin karriär, han ville få in en fot i musikbranschen och börja fota skivomslag. Att gå runt och visa sin portfolio för olika skivbolag trodde han inte skulle generera några jobb, så istället kontaktade han tidningarna Art Direction och Communication Arts och sålde in en fotoserie med namnet ”The Most Important Art Directors in the Music Industry Today”. De nappade på idén och Michael kontaktade alla art directors han nånsin velat arbeta för. Alla tackade naturligtvis ja, smickrade över att bli porträtterade som sin tids viktigaste art directors. Inom några veckor rullade musikjobben in till David Michael Kennedy.

Paula Scher, 1980. Foto: David Michael Kennedy
Henrietta Condak, 1980. Foto: David Michael Kennedy

fredag 9 december 2011

Design 360°

Hjärta Smärta är med i Design 360°s temanummer om Danmark och Sverige. På omslaget kan ni se att dom kapat våra huvuden men att desto mer fokus ligger på vårt vänstra ben respektive arm. Andra medverkande är bl.a Stockholm Design Lab, Byggstudio, Bigert & Bergström, Museum Studio och All the way to Paris.

I fell for you


Här kommer något för den där särskilda platsen i våra romantiska hjärtan, den som är reserverad för ”äldre-kvinnor-ser-sitt-livsverk-tolkat-av-yngre-kvinnor/yngre-kvinnor-hyllar-en-äldre-kvinnlig-idol”.

fredag 2 december 2011

Krisboken


Pilgrimage heter boken som blev till när Annie Leibovitz försökte rädda sig efter den mardrömsperiod som höll på att knäcka henne för några år sedan, och där både hennes ekonomi och hela livsverk stod på spel. Hon tog med sin kamera och sin familj och begav sig ut på pilgrimsresa till platser hon länge drömt om att besöka, och vandrade i spåren av bland andra Virginia Woolf, Henri David Thoreau, Julia Margret Cameron och Emily Dickinson. Trots att boken inte innehåller bilder på människor så har hon ändå lyckats skapa en serie porträtt.

Störst intryck gjorde Georgia O'Keeffes spartanska hem i New Mexico där konstnären levde ensam och arbetade i många år, ett hem som bevarats mer eller mindre intakt.
Pastellkritor och bevarat skelett av en skallerorm från Georgia O'Keeffes hem i New Mexico. Foto: Annie Leibovitz.