tisdag 30 november 2010

Comptoir de l'image


Om du ska åka till Paris och känner för att ha en hjärtat-slits-ur-kroppen-för-varje-bok-du-måste-lägga tillbaks-i-högen-upplevelse, så är det här bokhandeln du ska gå till. Comptoir de l'image på 44 Rue Sévigne.

Plötsligt upptäcker vi Hall of Femmes: Ruth Ansel på en bokhög. Efter att ha stått och kuttrat med boken i handen i fem minuter och häpet och lyckligt bläddrat fram och tillbaka i den tio gånger för att försäkra oss om att det verkligen är samma bok (det är den fast den kostar 38 euro, några hundra mer än vad vi tar för den) dristar sig butiksägaren till en gissning: ”Är det möjligen så att ni har gjort den där boken?”. Det visar sig att Monsieur kände Bea Feitler (une femme extraordinaire) under ett år på 60-talet som Avedons assistent. Han undrar om vi inte ska göra en bok om henne någon gång? Monsieur berättar om sitt år i New York, om Hiro och Avedon. Tid och rum försvinner, tills vi smiter ut i Paris-skymningen.

P.S Köpte inte boken, så den finns kvar.

måndag 29 november 2010

Sneak preview Lillian Bassman





Paula Scher i Eye


Senaste numret av Eye har en lång artikel med Paula Scher. Som vanligt är hon rolig, rättfram och in i helvetes välformulerad.

Kannibalism



Alla ni som liksom vi prenumererar på Bamse kanske har uppmärksammat att i år är det grisen själv som säljer julskinkan! Otäckt. Ett så chockerande nummer har vi inte sett sedan Skalman trodde han kunde prata med blommor efter att ha druckit en brygd serverad av dom skumma filurerna nifroM och nioreH. Mer här.

fredag 26 november 2010

Sneak preview Carin Goldberg



torsdag 25 november 2010

Slanted #12



Tyska typografimagasinet Slanted's specialnummer fokuserar på –Women, Typography, Graphic Design. Vi är med.

onsdag 24 november 2010

Hjärta Smärta Hjärta Hasse


Till alla er som gillar män med skägg, låt oss tipsa om Hasse! Hasse jobbar med prepress och kan trolla och fuska med bilder. Tidningar från mitten av 40-talet som fotats av kan behöva lite omvårdnad. Hasse är en sån som vi gnälliga, känsliga formgivare som inte kan sova på natten behöver.
Den här killen var också jätteduktig men tyvärr vet vi inte vad han heter.

tisdag 23 november 2010

På tryckintag hos Göteborgstryckeriet


Snart är dom här!


Nu kommer två (ja ni läste rätt) nya titlar i Hall of Femmes-serien. Release torsdagen den 2 december kl.18 i Antalis butiken (f.d. Map) på Birger Jarlsgatan. Kl.18.30 berättar vi och redaktören Ika Johannesson om projektet. Vi bjuder på bubbel och en fin affisch av Lillian Bassman. Böckerna finns att köpa till ett rabatterat pris under kvällen. Efter det drar vi vidare till nån efterfest. Välkomna!

Bruna citat från Carin Goldberg, turkosa från Lillian Bassman.

Visste vi väl.

I retrospekt låter allt så självklart.


Här känner vi inte igen oss. Vårt kontor är visserligen en gammal bordell men har numera fått en mer asketisk inriktning.

Vi är strugglande självupptagna narcissister.

måndag 22 november 2010

Död i Babel


Åsa Linderborg håller upp vårt bokomslag till Död åt Karl-Johan Nilsson.

torsdag 4 november 2010

Carin Goldberg i Frankrike

För dig som är i Frankrike i veckan: åk till Le Centre du Graphisme i Echirolle. I helgen öppnade centret en utställning, Dans l'atelier de Carin Goldberg.

tisdag 2 november 2010

Det kom ett brev


Vissa är så ambitiösa att man känner sig riktigt som en riktig latmask. La Lettre de la Photographie är ett nystartat dagligt(!) nyhetsbrev om fotografi på engelska och franska. Directeur Artistique är den Parisboende svenske formgivaren Magnus Naddermier. Prenumerera här.