söndag 28 februari 2010

Reminiscin' Ruth


För dig som var på Ruth Ansels föredrag i höstas, här kan du se introt. För dig som inte var på Ruth Ansels föredrag i höstas, här kan du se introt.

fredag 26 februari 2010

Här är vår bok!





lördag 20 februari 2010

Hos Bloggdoktorn


– Ja... då så, varsågoda och sitt. Är det förresten Hjärta eller Smärta jag talar med?
– Förlåt?
– Ja, vem är Hjärta och vem är Smärta?
– Men snälla doktorn, fråga inte du också. ”Jo det varierar”. ”Det är vi båda två”. ”Ingen av oss”. Vi är Smärta Smärta.
– Såå, ni har börjat blogga igen.
– Jaa det verkar så... (skäms)
– Hur kommer det sig tror ni?
– Alltså, vi hade bestämt oss för att sluta helt eller åtminstone ta ett långt uppehåll för att bara jobba med våra ordinarie uppdrag och det funkade bra i några månader men sen en kväll var vi sent på kontoret och det hade hänt så mycket med Hall of Femmes under just den veckan. Vi hade äntligen löst frågan med bildrättigheter så att vi kunde ge ut boken, Creative Review hade i sitt jubileumsnummer valt ut Hall of Femmes som ett av 30 projekt de hoppas på inför framtiden, vi kontaktade Lillian Bassman för en intervju och fick svar direkt, vi bokade en träff med Paula Scher i Oslo, vi ska påbörja Janets och Carins böcker och om bara en månad ska vi till N.Y igen för uppföljningsintervjuer. Vi har haft release på Ruth-boken i Stockholm och vi ska ha en andra bokrelease i N.Y i mitten av juni.
– Ni reagerar på en upplevelse av att det händer mycket positivt i er omgivning. Vad är det som känns så bra med att blogga?
– Man får prata utan att bli avbruten.
– Ni har försökt göra ett uppehåll men nu har ni fått ett återfall. Hur är det med bloggandet inom familjen? Bloggade era föräldrar mycket när ni var små?
– Neej tror inte det.
– Har ni funderat på att det här beteendet kanske kan föras vidare?
– Mmm. Ja, det skulle kännas jobbigt.
– Vad tror du att detta bloggande fyller för funktion i ert liv? Handlar det om bekräftelse, ett behov av vara duktig, en önskan att synas, att stå i centrum? Har ni funderat på det?
– Jaa, vi tycker att det är... kul liksom.
– Jag tror att det är viktigt att ni får bloggmedicin nu direkt så att vi bryter det här beteendemönstret. Ni kan välja mellan en lite glad och somrig förpackning annars brukar bloggmedicin ofta ha typografi av Otl Aicher, det passar er formgivare.
– Oj vad svårt att välja. Kan vi ta varsin kanske?