måndag 31 augusti 2009

10 år på 20 bilder


Här sitter vi nu och ska välja bilder till Ruth-publikationen. Vi har material från nästan tio årgångar av Harper's Bazaar att hämta ur, så det blir många darlings att döda.

lördag 29 augusti 2009

Neonnatt





Vi bygger vidare på vårt alfabet.

Freudian slip

Scenen: Designbyrå i Stockholm. Senare delen av 2000-talet.
I rollerna: A och B.
A kommer kommer in. Smäller igen dörren. (Mycket upprörd)
A: Det är inte klokt, vi har jobbat i snart sju år och under den tiden är det bara tre män som har velat ligga med oss! Tre! Mindre än en vartannat år!
(B. Uttryckslös. Stirrar in i datorskärmen.)
B: Vilka... (paus) tre tänker du på då?
A: Jamen "Han" och "Han" och "Han".
B: Jaha. Du menar jobba. Du sa ligga.
(Generat)
A: Nej det gjorde jag väl inte. Jobba. Jobba sa jag.

torsdag 27 augusti 2009

Teambuilding


Fler personer i vårt Hall of Femmes-team. Det här är Ika Johannesson, redaktör. Just nu förtjänar hon verkligen en stor glass, hon har arbetat hårt med att skriva, redigera, komplettera, justera och framförallt kvalitetssäkra texten till publikationen om Ruth Ansel som vi arbetar med. Ika startade tillsammans med Vejde Gustafsson tidningen Sex, en intervjutidning om populärkultur. Numera är hon redaktionsmedlem på Filter.

Dagsformen


Vissa mornar ligger Bergsgatan där framför en som en konjunkturskurva över hur arbetsdagen kommer bli. Först står man där på toppen och blickar ut över hela världen som ett öppet fält. Sen går det bara nedåt. Och nedåt. Framåt kvällen lyfter det lite uppåt igen.

lördag 22 augusti 2009

1987



Varsågoda, här får ni en cool bild på Moa från 1987.
Killen med mjukt hår såg ut såhär 1987.
Han gick inte på Moas klubb.
Han har ingenting med Hall of Femmes att göra.
Vi skulle vilja komma i kontakt med honom.

Moa Li Lemhagen Schalin






















Låt oss presentera Moa, vår fantastiska projektledare som hjälper oss att samordna Ruth Ansels föreläsning. Moa är egentligen stylist och modedesigner och har haft egna märkena Mats&Moa och Schalin. Vi är hennes fans sedan tolv-års åldern då vi såg bilder på henne i Veckorevyn. Hon hade svart smink och Mimmi Pigg-tofsar i håret. Hon drev klubben Baby som tolvåringar inte fick komma in på och som fick oss att inse att mellanstadiets "disco" var för losers. Moa var stylist innan folk visste var det var och har jobbat med allt och alla, i Sverige och utomlands.

Snyggt lådvin

Goda nyheter























Ruth Ansel, legendarisk art director med över 50 år i branschen kommer till Stockholm i slutet av oktober på inbjudan av Hall of Femmes för att berätta om sitt yrkesliv. Hon har jobbat för tidningar som Harper's Bazaar, The New York Times Magazine och Vanity Fair och är en av förgrundsgestalterna inom vårt yrke. Ni kommer kunna läsa en hel del om Ruth här på bloggen framöver, var så säkra.

We're back